Iepurașul din Diaspora – o acţiune caritabilă pentru copii aflaţi în dificultate

Iepurașul din Diaspora este o acţiune caritabilă, organizată cu ocazia sfintelor sărbători de Paște. Ea vine în completarea acțiunii caritabile anuale pe care o desfășurăm de Crăciun, numită Moș Crăciun din Diaspora, lansată cu succes în anul 2012. De atunci, mii de copii români de toate etniile, aflaţi în situații de sărăcie extremă, locuind în diverse județe din România, au primit cadourile donatorilor generoși, oameni cu inimi minunate.

Printre donatorii principali se află copii români din diaspora care vor să ofere o parte din jucăriile lor, sau cărora nu li se mai potrivesc hăinuțele preferate sau pantofii preferați, aflați încă în stare bună. De asemenea, printre donatori se află părinți și alţi adulţi care vor să ofere, poate, doar o pungă de dulciuri unui copil necunoscut, aflat într-o situație extrem de precară în România, într-un sat uitat de lume. Acel copil poate că nu a văzut niciodată cum arată o tabletă de ciocolată, o bomboană sau o jucărie.

Donatorii sunt, în majoritatea lor, cetăţeni români rezidenți în străinătate, dar și din România. Donatorii străini sunt bineveniți, însă recomandăm o mai mare implicare pozitivă a românilor în soluțiile la propriile noastre probleme sociale, evitând expunerea internațională, pe cât posibil. Diaspora Progresistă promovează o imagine internațională pozitivă și înalt competitivă a românilor, evitând, acolo unde este posibil, expunerea unor probleme naționale pe care le putem rezolva la nivel intern, fără sprijin internaţional. Mândria națională este un factor important, la fel ca și bunăstarea copiilor.

Cititi AICI comunicatul de presa

Leave a Reply