Conferinţa Anuală 2014

Comunicat de presă

Pe data de 29 noiembrie 2014 a avut loc conferinţa anuală a DP-ROSA la Bruxelles, pe parcursul întregii zile. Conferința a avut un format de dezbatere mult mai intens decât în anii anteriori, agenda zilei concentrându-se în jurul celor două iniţiative principale ale DP-ROSA, în 2014: inițiativa civilă Consiliul Diasporei (CD) şi inițiativa politică Partidul Diaspora Progresistă (PDP), în prezenţa unor participanți de o înaltă calitate academică şi profesională.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rapoartele de activitate ale unor asociații româneşti din străinătate.

Prioritatea dezbaterii a fost versiunea finală al Statutului Consiliul Diasporei (CD) care reprezintă iniţiativa civilă şi care este deja funcţională, sub formă de proiect-pilot care va dura un an de zile.

Inițiativa politică PDP va fi dezvoltată în următoarele luni, de către Grupul de Inițiativă PDP, iar programul politic al PDP va fi dezbătut cu prioritate la Londra, pe 28 noiembrie 2015, înainte de înscrierea partidului.

La dezbatere au participat cetățeni români rezidenți în Belgia, Franţa şi Marea Britanie.

Activ la dezbatere a fost E.S. Dl Ștefan Tinca, Ambasadorul României în Regatul Belgiei, care a felicitat în mod special inițiativa Consiliului Diasporei şi eforturile spre unitate şi cooperare ale românilor din străinătate. La eveniment a fost prezentă o echipă de jurnaliști profesioniști ai Televiziunii Române care a solicitat numeroase interviuri. Acestea au fost difuzate în cadrul emisiunii “Lumea şi noi”, una dintre cele mai longevive producții ale TVR Internaţional.

 

Bruxelles, 6 ianuarie 2015

prezentare-poza

Raport_de_activitate_LARG_2013-2014

 

Capture

 

 

album2

 

afis-site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply