Românii sărbătoresc Ziua Iei pe 24 iunie 2013

 

 Pagina Facebook a evenimentelor la Brussels  

Album Foto 1    Album Foto 2   Album Foto 3   Album Foto 4   Album Foto 5  Album Foto 6   Reportaj

Capture

 Radio Romania

Divercity

Diaspora Progresista-Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) şi Casa de cultură belgo-română Arthis, din Brussels, au organizat o sesiune foto sambătă 15 iunie, în vederea pregătirii Zilei Universale a Iei, 24 iunie.

Pe lista evenimenteleor de promovare a iei româneşti în străinătate se află Divercity pe 22 iunie, picnicul românilor din instituţiile europene pe data de 24 iunie (orele prânzului) precum şi o paradă a iilor prin centrul Bruxelles-ului şi vernisajul expoziţiei I-Art .

Pentru mai multe detalii consultati programul evenimentelor, mai jos, si pe Facebook: Diaspora Progresista.

z1

dp-roart-2013

 

 

/

Reportaj – Observator European

/

 

dp-arthis-2013

 

x3

Ia, bluza românească, poate deveni un brand de ţară recunoscut de toată planeta, dacă vom reuşi să promovăm împreună tradiţia noastră, moştenită din timpuri imemoriale.

Aşa că, ne-am gândit ca pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, să inaugurăm Ziua Universală a Iei.

Ce trebuie să facem ? În această zi, fiecare ne vom îmbrăca într-o ie, ne vom fotografia şi vom posta imaginea ca poza de profil pe Facebook, sau în orice altă reţea socială. Nu contează dacă ia pe care o purtăm este moştenita de la bunici sau este adaptată modern de un designer. Important este să fie albă. Nu contează dacă vă aflaţi în România sau în străinătate, sau doar fane ale feminităţii româneşti. Important este să o purtaţi cu drag.

xy

Astfel, vom îmbrăca pentru o zi toată planeta în ie şi, pentru a-i vedea efectul şi răspândirea pe mapamond, ne-am gândit să realizăm o aplicaţie web şi mobilă, unde vor fi colectate toate aceste fotografii cu fete şi femei purtând ii.

Pentru acest demers am deschis, pe Facebook, grupul 24 Iunie – Ziua Universala a Iei, unde aşteptăm propuneri legate de iniţiativa noastră. Prioritatea numarul unu este de a distribui şi comunica acest mesaj cât mai bine.

Avem nevoie de propuneri creative pentru campania online şi asteptăm idei de afişe, grafică şi mesaj. Le puteţi posta direct pe grupul Facebook sau trimite la adresele de mail lablouseroumaine10(at)gmail.com sau rosa(at)diasporaprogresista.eu.

Va multumim si va dorim o zi frumoasa ca o ie !

 

La Blouse Roumaine

Pentru pagina de Facebook a evenimentului organizat la Brussels click AICI !

 

ie

pic-brux

 

video1   video2    

Media coverage

Stiri TVR
Observator European
Romanian Global News
Mediascop
Rombel

Leave a Reply