DP-ROSA a celebrat Ziua Naţională la Bruxelles

Comunicat de presă

Echipa DP-ROSA din Belgia (ROSA a.s.b.l.) a organizat două evenimente publice, în data de 30 noiembrie 2014, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României şi a Zilei Românilor de Pretutindeni. Evenimentele culturale de la Bruxelles au celebrat şi lansarea Consiliului Diasporei (CD) care a avut loc sambata 29 noiembrie, în cadrul unei dezbateri publice, care a durat întreaga zi.

Pe 30 noiembrie, români rezidenți în mai multe ţări europene s-au întâlnit la Bruxelles, la Atomium de la orele 11h30 şi la sala Dynastie din Anderlecht de la orele 14h30, sărbătorind împreună Ziua Naționala şi purtând discuţii informale pe parcursul întregii zile.

Un număr impresionant de artiști folclorici, din România şi din Diaspora au interpretat cântece româneşti, patriotice şi folclorice, încântând audienţa: Andrada Tulvan, Alexandru Brădăţan, Vlăduţa Lupău, Daniel Pop, Iulia Mihai, Tatiana şi Vlăduţ Asarjiu, Angela Jalba, Ciprian Mănăstireanu, formaţia condusă de Ionuţ Langa, formația Amalia Ursu şi alţii.

Mulţumiri pentru sponsorizare magazinelor La Bunicuţa, restaurantului românesc L’ AtHome, şi Patiseriei Transilvania din Bruxelles.

Bruxelles, 3 decembrie 2014

 

album

 

album2

 

 

Leave a Reply