Despre

Suntem un grup informal, compus din cetăţeni români, având ca misiune promovarea drepturilor şi a intereselor românilor din România şi din străinătate.

Scopul nostru este de a polariza resursele umane, organizaţionale şi instituţionale ale căror membri împărtăşesc viziuni progresiste ale Statului Social şi Europei Sociale, cu principalul obiectiv de a genera proiecte sustenabile pentru a promova şi a pune în practică principiile democraţiei participative, în special dar nu exclusiv, în rândul comunităţilor de români din Diaspora.

Iniţiatorii trasează principalele teme de reflecţie şi categorii de activităţi spre care se vor îndrepta eforturile şi proiectele echipei. Activităţile acestei echipe se află la graniţa funcţională dintre societatea civilă şi cea politică. Modul de organizare şi funcţionare este o reflectare logică a dorintei reale de implicare, membrii şi colaboratorii propunându-şi utilizarea unor mijloace profesioniste de a atrage oameni competenţi pentru dezvoltarea unor proiecte valoroase, de creştere a coeficientului de solidaritate civică între români, a democraţiei participative, a transparenţei, a funcţionalităţii sistemice, a productivităţii, eficienţei şi progresului în toate sferele şi la toate nivelurile sociale şi politice, care ating viaţa de zi cu zi a românilor, ca Cetăţeni Europeni.

Suntem:

  • Independenţi din punct de vedere administrativ şi politic, nu “primim ordine” de la nici unui partid politic din România sau din străinătate, promovăm o filosofie politică a aspiraţiei umane înalte, generatoare de progres natural, centrat pe nevoile actuale şi de viitor ale tuturor oamenilor (nu doar ale unor clase sociale privilegiate)
  • Un grup deschis, care acceptă atât membri ai partidelor politice, cât şi apolitici, promovând parteneriate bilaterale şi multilaterale cu indivizi şi organizaţii/ instituţii care promovează valori progresiste similare cu ale noastre, în context general sau sectorial
  • Independenţi de orice grup de interese financiare, ne desfăşurăm activitatea folosind metode de auto-finanţare inteligente, autonome, legale, transparente. Toate metodele de finanţare sunt şi vor fi informaţii publice
  • Atenţi la calitatea celor care vor să ni se alăture: includerea noilor membri se face la recomandarea şi prin invitaţie personală de la unul din membrii activi ai DP. Membrii şi colaboratorii sunt persoane care împărtăşesc viziunile noastre progresiste
  • Centraţi mai mult pe soluţii şi mai puţin pe descrierea repetată a problemelor. Considerăm că dezbaterea, la nesfârşit, a unor simple opinii pro şi contra, fără a se trece la fazele urmatoare (cum ar fi propunerea de soluţii şi implementarea acestora) este atât ineficientă cât şi jignitoare pentru români. Dorim să depăşim oferta jenantă a puterii de “pâine şi circ pentru popor”!   

Promovăm o relaţie de comunicare tip „arbore”: considerăm că fiecare membru al acestei comunităţi este liber să-şi exprime libertatea, creativitatea şi punctul de vedere personal (pe cât de creativ, liber şi responsabil, pe atât de valoros!) în raport cu orice alt membru sau grup de pe acest website.

Limbajul licenţios este dovada situaţiei de incompatibilitate dintre membrul în cauză şi valorile pe care le promovăm. Membrul care foloseşte un limbaj licenţios scos din context sau/şi care nu participă constructiv la o relaţie amicală, respectuoasă în cadrul comunităţii, îşi pierde accesul imediat şi irevocabil.

Comunicarea cu non-membrii comunităţii se va face, printre altele, prin utilizarea de chestionare pe diverse teme de interes.

*** Membrii sunt invitaţi să transmită şi alte propuneri pe care să le adaugăm la acest capitol, intitulat „Despre Noi”. Bun venit!

***Pentru a vă înscrie ca membru, simpatizant sau voluntar al DP-ROSA şi a participa la implementarea Agendei 2013 vă invităm să vă înscrieţi cu ajutorul acestui FORMULAR.


Echipa DP-ROSA

Echipa DP-ROSA

Diaspora Progresista- Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) este o platformă de cooperare independentă a diasporei, cu misiunea de a apăra drepturile și interesele românilor în străinătate și de a polariza diverse resurse în proiecte benefice tuturor r...

ROSA Belgia

Arhiva Pagina de facebook: ROSA Belgia https://www.facebook.com/rosabelgia/  

Viziune

Declaratia de la Atena a Diasporei Progresiste Diaspora Progresistă este o reţea socială construită de un grup de iniţiativă românesc, pusă la dispoziţia obiectivelor Platformei Diasporei, proiect lansat la data de 8 Octombrie 2011. Grupul de iniţi...

Leave a Reply