Echipa DP-ROSA

dp-rosa-harta

Diaspora Progresista- Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) este o platformă de cooperare independentă a diasporei, cu misiunea de a apăra drepturile și interesele românilor în străinătate și de a polariza diverse resurse în proiecte benefice tuturor românilor, din diaspora dar și din România.

DP-ROSA promovează dezvoltarea și solidaritatea societăţii civile românești, atât în diaspora cât și în România, precum și o clasă politică românească sănătoasă, în dialog permanent cu restul societăţii civile, construind instrumente și mecanisme de dezvoltare a democraţiei și de diminuare a corupţiei.

formular

 

Legitimatie de membru – specimen

 

////////////rosa-at rosa-be rosa-de rosa-grecia

////////////rosa-es rosa-fr rosa-it rosa-uk

////////////rosa-fi

Proiectele și iniţiativele DP-ROSA sunt atât sociale, de tip ONG (culturale, educative, caritabile, sindicale etc.) cât și de reflecţie politică (think tank) promovând independenţa politică a diasporei și influenţând pozitiv reforma politică în România, prin invitaţia permanentă la transparenţă, la dialog politic constructiv și la sprijinirea acestui dialog prin indicatori care ţin de eliminarea stereotipurilor, respectarea echilibrului de gen, includerea mai multor reprezentanţi legitimi ai diasporei pe listele aleșilor din România, evaluarea în detaliu a profilului profesional al politicianului român, măsurarea în detaliu a performanţei politice, a calităţii acţiunilor, a efectelor deciziilor politice românești la nivel internaţional dar și în România etc.

DP-ROSA este deschisă atât membrilor din diaspora cât și celor din România, cetăţeni cu vârsta de minimum 18 ani precum și persoane juridice (ONG-uri).

Conferinta Anuala 2014, Bruxelles

Conferinta Anuala DP-ROSA – noiembrie 2014, Bruxelles

DP-ROSA a fost lansata oficial la Atena (Grecia) în noiembrie 2012. De atunci, în fiecare an, echipa DP-ROSA, aflată în continuă creștere, a organizat și continuă să organizeze diverse  conferinţe anuale și evenimente specifice în Belgia, Germania, Italia, Grecia, Marea Britanie etc. pentru a oferi diasporenilor (atât cetăţenilor individuali cât și organizaţiilor) posibilitatea de a se antrena direct în dezbaterea publică privitoare la întregul diasporei și la nevoile acesteia, fiind sprijiniţi să coordoneze la nivel local acţiuni complementare.

Lansarea DP-ROSA la Atena, in Grecia, noiembrie 2012

Lansarea DP-ROSA la Atena, in Grecia, noiembrie 2012

Prima Conferinţă anuală a DP-ROSA: Atena 2012 

Noiembrie 2012: Galerie Foto

DP-ROSA este formată din echipele ROSA din diverse ţări. Aceste echipe gândesc și setează Agenda anuală a activităţilor și se sprijină reciproc, în măsura resurselor disponibile, pentru implementarea acesteia la nivel local. Un obiectiv permanent este mărirea listei colaboratorilor locali și înscrierea entităţilor non-profit (asociaţii, fundaţii, organizaţii, cluburi etc.) cu numele ROSA (Romanian Open Society Abroad) în ţările respective. În ţările unde aceasta a fost deja înregistrată juridic, membrii DP-ROSA nou înscriși se angajează să susţină asociaţia respectivă (din ţara gazdă) și să contribuie pozitiv la dezvoltarea acesteia.

Vă invităm să vă alăturaţi Echipei DP-ROSA, celei mai globale iniţiative independente a diasporei, pentru a construi împreună un viitor mai bun !

Formular de înscriere: http://fluidsurveys.com/surveys/diaspora/2015-2016-membri-dp-rosa/

2013-germania

Conferinta Anuala DP-ROSA in Germania, Bonn, noiembrie 2013

2013-italia

DP-ROSA in Italia, Rovigo-Veneto, martie 2013

Album foto Rovigo – Italia 8-10 martie 2013

 

Bruxelles, Seminar- Strategia Naţionala de Cercetare si Inovare

Bruxelles, Seminar- Strategia Naţionala de Cercetare si Inovare

Dezbatere DP-ROSA la Brussels “Venitul de Bază din perspectiva românilor”

Dezbatere DP-ROSA la Brussels “Venitul de Bază din perspectiva românilor”

Scoala de Vara DP-ROSA 2013 - Grecia

Scoala de Vara DP-ROSA 2013 – Grecia

Ia Romaneasca la Bruxelles - eveniment anual

Ia Romaneasca – eveniment anual

Ziua Nationala - eveniment anual

Ziua Nationala – eveniment anual

Festivalul Folcloric Armonia, Bruxelles 2014

Festivalul Folcloric Armonia, Bruxelles 2014

 

DP-ROSA-Brosura de Prezentare-2014

BROCHURE DP-ROSA 2014 (EN)

O parte a echipei DP-ROSA- Momente unice de prietenie – Venezia 2013

_____________________________________________________________________________

Echipa Diasporei Progresiste-Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) este formată din:

– Membrii Fondatori ai Platformei Sociale a Diasporei (lansată oficial la 8 octombrie 2011, la Bruxelles)
– M
embrii aleşi
– Membri
aderenţi
– V
oluntari şi simpatizanţi

Membrii fondatori ai platformei: Dr Mihaela Meresi (Belgia), Dr Ovidiu Godina (Germania), George Luca (Germania), Ana Tărlungeanu (Marea Britanie), Lelia Ruse (Germania),  Manuela Marinescu (Grecia), Georgiana Baragau (Grecia), Carmen Predescu (Franţa), Ovidiu Roşca (România).

Membrii aleşi:  Maria Pechel (Germania), Cristina Băducu (Romania), Radu Buraga (Grecia), Cristian Igescu (Italia), Monica Voudouri (Grecia), Nicoleta Berndt (Germania), Nicola Mirela (Franţa), Balla Claudia (Franţa), Petre Florin Manole (România).

Leave a Reply