UBI Romania: o echipa in crestere

Comunicat de presa

Curentul social “UBI” (Venitul de Baza Neconditionat) s- a bucurat de o crestere enorma in ultimii ani, la nivel international. Diverse dezbateri cetatenesti, cu implicarea unor experti in domeniu, au fost organizate in statele membre ale UE cat si in afara. Mai mult decat atat, plecand de la rezultatele deosebit de interesante ale proiectelor experimentale din India, realizate de economisti si sociologi de mai multe nationalitati, societatea civila in cooperare cu autoritatile politice din mai multe tari europene au lansat experimente similare in tarile lor, pentru a vedea exact, in mod stiintific, cum se poate UBI aplica la nivel de functionare a sistemelor sociale ale statelor respective.

Cum fiecare tara are sistemele, legile si configuratiile proprii in domeniul asigurarilor sociale, experimentele locale sunt vitale, pentru a vedea cum UBI se poate adapta nevoilor concrete ale cetatenilor. O vedere de ansamblu a acestor experimente, in curs de desfasurare in Finlanda, Olanda, Spania, Scotia etc se poate obtine pe pagina voluntarilor UBI Europa.

Sustinatorii UBI Romania au crescut si ei, ca numar si performanta: fiecare voluntar pune la dispozitia acestui proiect resursele de care dispune: timp personal si pricepere in anumite domenii cu ar fi traduceri, IT, social media, filmare etc.  Impreuna, incercam sa facem din echipa UBI Romania una dintre cele mai creative echipe nationale din sanul platformei UBI Europa si al BIEN, care este platforma voluntarilor si expertilor UBI la nivel global.

Pe aceasta cale, multumim tuturor voluntarilor care au contribuit si contribuie in continuare la cresterea echipei UBI Romania, la dezvoltarea noului website UBI Romania si a altor materiale din pachetului informativ destinat cetatenilor romani!

Paris, 24 februarie 2018

            

 

      

 

 

Leave a Reply