Moş Crăciun din Diaspora

afis-fotoGhid 

Lista_Voluntarilor_din_Romania_2018

lista

Lista_Voluntarilor_din_Romania 2016

banner_-_mic

Lista_Voluntarilor_din_Romania_2015_update_25nov

colectareTorino-micmic
Afis-Germania-Frankfurt_-_mic

Colectare_Belgia_-_micfoto-voluntari

Lista_Voluntarilor_din_Romania_2015_update_25nov

album2014-1

album2014

lista-vol-ro-2014

Lista_Voluntari_in_Romania_2014_update_3Decembrie

Picture2

Picture1

Picture1
Flyer-Santa-RO-dp    Flyer-Santa-EN-dp     Flyer-Santa-DE-dp   Flyer-Santa-NL-dp   Flyer-Santa-FR-dp

 

002-2013

5

 

 • Cadourile românilor din străinătate merg către copii din România, cu vârste cuprinse între 2-12 ani. Pot exista excepţii!
 • Nu există un număr limită al donatorilor cu suflete mari din diaspora şi nici „normă” de cadouri: dacă, spre exemplu, doriţi să strângeţi doar cateva cadouri  de la familie şi prietenii apropiaţi şi să trimiteţi doar un singur colet în ţară,  o puteţi face fără nici o problemă! Daca, pe de alta parte, puteti sa motivati comunitatea romaneasca mai larga din zona unde locuiti, sau din mai multe zone, cu atat mai bine!
 • Sugestii de conţinut: jucării mici (fara piese componente care pot fi inghitite ori aspirate de cei mai mici!) dulciuri neperisabile în stare solidă, cărţi de colorat, obiecte simple de îmbrăcăminte (mănuşi, fular, ciorapi etc), obiecte didactice mici- rechizite (pixuri, creioane, creioane colorate etc), jocuri, periuţe de dinţi, pastă de dinţi pentru copii etc.
 • Interzise: lichide, obiecte din sticlă sau din alte materiale uşor casante, produse alimentare rapid perisabile
 • Obiectele se aşează în cutii de marimea cutiilor de pantofi – pana la 1Kg fiecare cadou
 • Cutiile se învelesc în ambalaj/hârtie de cadouri frumos colorată, atrăgătoare pentru copii (imprimeuri cu Moş Crăciun, jucării, brad,  fulgi de nea, reni, caractere din desene animate, globuri, zăpadă, îngeraşi, cadouri etc!)
 • Important! Pe fiecare pachet, după ce aţi învelit frumos cutia în hârtie colorată, vă rugăm să adăugaţi o etichetă mică, pe care să menţionti vârsta şi sexul copilului care va primi cadoul. Aceste etichete nu trebuie să strice frumuseţea pachetelor, ori să domine vizual imaginea cadoului, ci ele sunt adresate doar voluntarilor adulţi care vor citi instructiunea şi vor oferi cadoul unui copil potrivit (Exemplu: „F 3-5 ani”” sau “B 5-7 ani” etc.)
 • Opţional: în fiecare cadou puteţi adăuga cate o poză cu dumneavoastră, cel/cea care trimiteţi cadoul respectiv sau cu întreaga familie, inclusiv animalele dvs de companie !
 • Cadourile (oricât de multe, oricât de puţine) le puteţi trimite în zone din România, pe care le alegeţi chiar dumneavoastră, din lista de mai jos. Chiar de astăzi puteţi începe să pregatiti coletele cu cadouri si sa contactati voluntarii nostri din tara !
 • Cadourile se produc/colectează de către voluntari români din străinătate (nu există număr limită de voluntari şi nici de cadouri!) şi se trimit în România până la data de 15 decembrie. Cadourile vor fi distribuite copiilor în perioada 16-25 decembrie.
 • Coletele cu cadouri (max 20 Kg fiecare colet) se trimit prin poştă, curier sau prin orice altă metodă pe care o aveţi la dispoziţie, din ţara unde trăiţi. Fiţi creativi! Activaţi comunitatea românilor zin zona dumneavoastră, generaţi cât mai multe cadouri şi găsiţi calea cea mai buna de a le trimite, pentru a face cât mai mulţi copii fericiţi de Crăciun! (Exemplu de soluţie locală: pentru acoperirea cheltuielilor de transport a cadourilor, românii care oferă cadourile pot oferi şi costul pentru fiecare Kg de transport/expediere prin posta. Alti vdonatori, de exemplu, merg cu masinile proprii si distribuie cadourile sau apeleaza la rudele si prietenii din tara, fara a apela la voluntarii din lista noastra! Lista de mai jos este o simpla propunere, nu o obligatie)
 • Dacă în zona unde doriţi să trimiteţi cadouri nu există, încă, un grup de voluntari anunţat, îl puteţi crea chiar dumneavoastră daca aveti posibilitatea, până la sfârşitul lui noiembrie ! Trebuie doar să  arătaţi prezentul material celor interesaţi şi să-i sfătuiţi să ne scrie la adresa rosa(at)diasporaprogresista.eu
 • Dacă doriţi să vă înscrieţi în baza noastra de date a voluntarilor din Romania, completati acest document si trimiteti-ni-l prin e-mail.

  Formular_de_Inscriere_Voluntari

 
 • Numele coordonatorilor/voluntarilor din România, care se vor ocupa de primirea şi de distribuirea cadourilor sunt făcute publice – în tabelele de mai  jos. Ii puteti contacta direct, sau prin noi, scriindu-ne la rosa(at)diasporaprogresista.eu
 • Listele cu potenţialii beneficiari ai cadourilor sunt, de asemenea, publicate in documentul de mai jos. Prioritate au copiii orfani din centrele de plasament şi din alte instituţii, prescolarii şi elevii din clasele primare ale unor şcoli mai izolate din Romania, acolo unde Moş Crăciun ajunge mai greu!
 • Sugerăm ca echipele de voluntari din România să fie formate din minimum 3 persoane
 • În ziua distribuirii cadourilor, un voluntar se îmbracă în costum de Moş Crăciun (din Diaspora).
 • În ziua distribuirii cadourilor, un voluntar se ocupă de fotografii. Fotografiile se realizează in timpul distribuirii cadourilor, cu copiii deschizand cadourile. Fotografiile pot fi trimise pe adresa noastra de email rosa(at)diasporaprogresista.eu sau, daca aveti cont personal de Facebook, creati un album foto pe Facebook si trimiteti-ne pe e-mail doar linkul si alte descrieri, daca este necesar. Aceste fotografii constituie proba indeplinirii obiectivelor acestei actiuni caritabile pentru copii. Voluntarii care nu produc fotografii nu vor avea permisiunea sa participe la alte actiuni similare

unde

 

Lista_Voluntari_in_Romania_2013_update_8dec

 

 

001-2013

 

Picture1

 

Montaje foto pe Youtube (din 2012) sunt disponibile AICI!

Eveniment Facebook: Mos Craciun din Diaspora 2013
Comunicat de presa-17 noiembrie 2013

Leave a Reply