Declaraţia de la Atena a Diasporei Progresiste

Binele tuturor românilor poate fi apărat prin dezvoltarea unor eforturi de bună credinţă, voluntare şi creative ale românilor din străinătate, direct proporţionale cu nevoile.

Contribuţia voluntară a cetăţenilor români din străinătate este indispensabilă pentru impunerea de bune practici în România, ţară aflată în plin proces de degradare, la toate nivelurile, punând în pericol siguranţa naţională şi buna dezvoltare a noilor generaţii de români.

O Românie Progresistă nu se va putea realiza dintr-o data, sau cu ajutorul unui singur plan. Ci aceasta va fi construită prin activarea armonioasă a mai multor proiecte, acţiuni, resurse, izvorâte din contribuţiile noastre, ale românilor, oriunde ne-am afla.

Îmbunătăţirea coeziunii sociale a românilor din străinătate presupune eliminarea raporturilor distructive dintre diasporă şi ţară. Diaspora Progresistă promovează deschiderea către cooperare în vederea progresului naţiunii. Relaţia diasporei cu autorităţile române trebuie să se bazeze pe dialog real şi pe respect reciproc, nu doar pe solicitarea ciclică şi unilaterală de favoruri electorale. Românii din strainatate au nu doar dreptul de a alege, ci şi dreptul de a fi aleşi. Partidele ar trebui sa tina cont de acest aspect important!

O Românie performantă pe toate planurile, presupune acţiunea pozitivă a unor echipe performante. Se încurajează excelenţa în toate domeniile de activitate şi includerea adevăratelor elite (profesionale, spirituale, intelectuale) în procesul de elaborare a soluţiilor necesare pentru România.

Diaspora Progresistă reprezintă o autoritate morală unică în diaspora, fondată cu bună credinţă, în anul 2011 şi care îşi reafirmă angajamentul de a facilita, de manieră permanentă şi necondiţionată, buna cooperare în diaspora, in interes public.

 Atena, 3 noiembrie 2012

Prima Conferinţă anuală a Diasporei Progresiste

 

Leave a Reply