Mesaj al Grupului de Inițiativă al Consiliului Diasporei pentru românii din Italia

Mesaj al Grupului de Inițiativă al Consiliului Diasporei pentru românii din Italia: Reprezentanții românilor cinstiți şi harnici din Italia au şi vor avea întotdeauna un loc asigurat alături de noi, în forul civic independent al diasporei românești.

Nu sunt primiți în Consiliul Diasporei cei care promovează dezbinarea între români, cei care instigă la ură, ducând la o imagine şi mai negativă a românilor în Europa. Nu sunt primite în Consiliul Diasporei nici persoanele care se implică direct în campaniile electorale ale partidelor politice din România. Consiliul Diasporei invită cetățenii să voteze, așa cum le dictează conștiința civică, fără a favoriza nici un partid sau candidat din România.

Consiliul Diasporei este o entitate civilă independentă, în plină construcție, care se va lansa oficial pe 29 noiembrie 2014, la Bruxelles, în prezenţa mai multor reprezentanți ai societăţii civile din mai multe ţări şi în prezenţa unor reprezentanți ai lumii diplomatice locale şi internaționale.

Consiliul Diasporei apără interesele diasporei şi nu pe cele ale partidelor politice din România. Consiliul Diasporei nu se implică în campanii electorale şi nu susţine în mod expres nici un partid politic din România, deși dialogul cu toate partidele politice este încurajat, în perspectiva găsirii soluţiilor pentru problemele cetățenilor. Membrii CD pot avea opiniile lor personale și pot fi  simpatizanți individuali ai oricărui partid politic doresc, fără a reprezenta CD în raport cu aceste partide. Nu îngrădim dreptul nici unei persoane la asociere liberă politică sau religioasă, atâta vreme cât valorile şi obiectivele CD nu sunt afectate. 

flag

Consiliul Diasporei promovează dialogul civilizat  şi transparent cu toţi actorii sociali şi politici implicaţi în găsirea soluțiilor pentru problemele comunităţii româneşti,  folosind suporturi tehnice dintre cele mai moderne.

Obiectivul CD este centrat pe rezultate, folosind metode democratice de dialog şi cooperare între români, încurajând grupurile de interese izolate să-şi integreze obiectivele în mod constructiv, respectuos şi inteligent în categoria obiectivelor de interes public, generând o percepție pozitivă la nivel de opinie publică românească şi internațională.

Toate asociațiile românești din străinătate îşi pot trimite câte unul, sau doi reprezentanți, în CD. Pentru a nu atrage atenția publică de la buna desfășurare a alegerilor prezidențiale, turul al doilea, Grupul de Inițiativă a decis ca data înscrierii noilor Membri ai CD să fie prelungită până la 27 noiembrie 2014. Înscrierea este voluntară, folosind acest formular:

http://diasporaprogresista.eu/wp-content/uploads/2014/11/Formular_de_Inscriere_in_CD.pdf

Invităm cetățenii români din diaspora, în special pe cei din Italia,  să nu promoveze şi să nu încurajeze activităţile distructive ale presei locale, care ar putea rezulta în orchestrarea unor atacuri injuste la adresa credibilității Consiliului Diasporei, ducând la risipă de timp şi energie. Este vremea să ne ocupăm de lucruri mult mai serioase, în diaspora, adică de problemele reale ale comunității şi mai puţin de scandaluri generate de conflicte la nivel personal.

 Grupul de Inițiativă CD
Bruxelles, Aalst, Londra, Cheltenham, Amsterdam,  Köpenhamn, Roma, Terni, Latina,
Bremen, Köln, Stuttgart,  Bordeaux, Dallas, 14 noiembrie 2014

 

 

 

 

Leave a Reply