Prima Conferinţă anuală a Diasporei Progresiste

 

Sâmbătă, 3 noiembrie 2012 a avut loc prima conferinţă a Diasporei Progresiste – ROSA intitulată “Diaspora Românească – Valoare Adaugată a României”, in colaborare cu asociaţia culturală romano-elenă ARMONIA, din Grecia.

La eveniment au participat în mod activ membri ai Diasporei Progresiste, participanţi din Grecia, Belgia, Germania, Italia, România. Invitaţi speciali au fost Domnul Ioannis Maronitis reprezentand Clubul UNESCO, Piraeus şi insule precum şi Domnul Florin Pârvu, consul la Ambasada Română din Atena.

Programul zilei a constat în prezentări, discursuri şi dezbateri centrate pe problemele cu care se confruntă cetăţenii români din diaspora. De interes deosebit în cadrul programului zilei au fost prezentările şi discuţiile privitoare la atragerea fondurilor europene. S- a pus un accent deosebit pe nevoia coeziunii românilor în creşterea forţei societăţii civile, în vederea progresului.

Agenda 2013 a Diasporei Progresiste a fost supusă dezbaterii şi adoptată. Printre cele mai importante activităţi propuse pe anul 2013 se numără demararea unui mecanism de asistenţă gratuită a asociaţiilor şi fundaţiilor româneşti din străinătate şi din România, în vederea atragerii de fonduri; promovarea Echilibrului de Gen; constituirea unei reţele caritabile pentru ajutorarea grupurilor vulnerabile din România; dezvoltare comunitară; resurse; întărirea dialogului dintre societatea civilă şi autorităţile române şi la nivel european; metode de întărire a coeziunii etnice a românilor aflaţi pe teritorii străine etc.

Pe lângă completarea şi adoptarea formatului final al Agendei 2013 a DP-ROSA, participanţii la conferinţa din 3 noiembrie au propus şi adoptat Declaraţia de la Atena a Diasporei.

Închiderea lucrărilor, care au durat pe parcursul întregii zile, a fost celebrată cu o cină festivă şi un spectacol artistic, oferit de dansatori şi interpreţi de muzică folclorică elenă şi română.

Mai multe informaţii despre Agenda 2013 a DP-ROSA şi despre alte materiale prezentate în cadrul conferinţei vor fi disponibile, în zilele următoare, pe website-ul www.diasporaprogresista.eu

GALERIE FOTO

Atena, 4 noiembrie 2012

Biroul de Presă
DP-ROSA

Discursul Doamnei Manuela Marinescu
Discursul Dr Mihaela Mereşi
Discurs Dl George Luca
Discurs Dna Cristina Băducu
Declaraţie-Apel din partea FSCR
Mesaje de suţinere- Dr Ovidiu Godina

Rezoluţia de la Atena a Diasporei Progresiste
Declaraţia de la Atena a Diasporei Progresiste
Agenda 2013 a Diasporei Progresiste

13 thoughts on “Prima Conferinţă anuală a Diasporei Progresiste

Leave a Reply