Românii din străinătate pot beneficia de un instrument unic de cooperare independentă

Lunile noiembrie şi decembrie au devenit o tradiție, pentru DP-ROSA, din punct de vedere al organizării unor evenimente publice culturale, caritabile şi cetățenești.
Pe lângă promovarea limbii române, a istoriei şi a folclorului nostru peste hotare, promovăm de asemenea acțiunile caritabile, educaţia publică, democrația participativă şi inițiativele politice ale diasporei independente. Considerăm că dialogul constructiv şi cooperarea sunt de o importanță fundamentală între români, oriunde s-ar afla.
conf_diasporei

colectare_diaspora-participa_si_tu

O mai bună comunicare şi inter-cunoaștere pozitivă a românilor rezidenți în diverse ţări stau la baza cooperării de succes pentru proiecte de lungă durată. Aici nu excludem românii din ţară, drept pentru care mulţi dintre membrii DP-ROSA sunt rezidenți în România. De precizat că membrii DP-ROSA pot face parte din orice partid politic, platforma noastră neimpunând nici o restricție în acest sens, atâta vreme cât membrul respectiv are un comportament civilizat față de ceilalți membri, făcând eforturi, împreună cu aceștia, să producă şi să implementeze Agenda Anuală.

DP-ROSA promovează participarea tuturor cetățenilor români la procesul democratic de reflecţie, de expresie personală civilizată şi de dezbatere publică productivă, în vederea realizării unor Agende Anuale care să cuprindă cât mai multe din priorităților diasporei, unde fiecare cetățean român se poate regăsi şi la implementarea căreia fiecare cetățean poate contribui constructiv şi în mod voluntar.

Deși geografia acestei platforme de cooperare este una mai dificilă (comunitățile de români sunt stabilite în diverse ţări, deci întâlnirile fizice sunt mai rare şi mai dificil de realizat) considerăm că este totuși posibil să comunicăm permanent şi eficient, atât cu ajutorul tehnologiei cât şi cu ajutorul reuniunilor la nivel local care respectă o agendă comună. Vă propunem, deci, începând de anul acesta:
– mai multe întâlniri şi dezbateri locale cu agendă comună a discuţiilor, pe care membrii DP-ROSA şi/sau membrii Consiliului Diasporei le vor organiza chiar în orașul dumneavoastră, precum şi
– mai multe „întâlniri în spirit” care se pot realiza online, pe grupurile de Facebook DP-ROSA şi Consiliul Diasporei .

Toate evenimentele locale vor beneficia de propria pagina pe Facebook, iar dezbaterile fizice pot fi dublate de dezbateri online, folosind aceeași agendă a discuţiilor, invitând cât mai mulţi oameni să-şi exprime ideile teme de interes comun, bine definite din timp.

Scopul acestui exercițiu este de a reuni pe o singură platformă colectivă (şi cu acces public) cât mai multe idei şi resurse ale diasporei, din care se vor naște proiecte comune şi parteneriate de lungă durată, fiecare partener păstrându-și identitatea şi propriile merite, beneficiind de o foarte buna vizibilitate. În acest sens, DP-ROSA acționează ca un facilitator calificat.

Nu în ultimul rând, ideile şi propunerile dumneavoastră vor fi colectate periodic şi cu ajutorul unor chestionare online.

Chestionarul de mai jos se referă la observațiile dumneavoastră personale în comunitatea în care trăiți şi la ideile dumneavoastră de acţiune pentru viitor. Răspunsurile dumneavoastră vor fi tratate cu confidențialitate. Rezultatele acestui studiu vor fi publicate pe diasporaprogresista.eu în perioada vacanței de Crăciun.

Vă rugăm să răspundeți la cele 12 întrebări (click pe imaginea de mai jos) şi să distribuiți acest articol şi altor prieteni şi cunoștințe de-ale dumneavoastră.

Vă mulţumim!

banner

Leave a Reply