UE: Venitul de bază, un impuls cultural

semneaza

/

http://www.youtube.com/watch?v=Q7TMLDYX9Ao

Completeaza formularul online pentru susţinerea unui Venit de Bază Necondiţionat – click  AICI

 

Venitul de bază se bucură de un suport global in creştere

Până acum vreo zece ani, venitul de bază a fost în special o propunere reformistă pentru restructurarea statelor din Vest. În multe din aceste ţări, subiectul a fost şi continuă să fie subiect de cercetare academică şi de dezbatere publică. Interesul public cu privire la venitul de bază a variat foarte mult în ultimii ani, depinzând de agendele politice şi de climatul general. În Olanda, de exemplu, venitul de bază a fost discutat foarte mult prin anii  `70  şi a fost adoptat de partidele politice cu reprezentare în parlament. În prezent, aproape că a dispărut complet din dezbaterea publică.

În alte state industrializate, dezbaterea începe chiar acum, sau capătă dimensiuni dintre cele mai importante. În Germania există o mişcare puternicăîn favoarea venitului de bază necondiţionat, cu zeci de grupuri active , atenţie din partea media în ziare şi talk-show-uri televizate, conferinţe şi dezbateri publice peste tot prin ţară.

În cadrul celor mai importante partide politice din Germania, există grupuri care susţin în mod public venitul de bază. Mai bine de 50 000 de cetăţeni germani au semnat o petiţie electronică adresată parlamentului lor, solicitând introducerea venituluid e bază.

 

Sursa: Globalincome.org

 

 

eci-ubi-RO

 

Alte articole:

Iniţiativa cetăţenilor pentru un Venit Minim Garantat/Necondiţionat (UBI)

Venitul Minim Garantat pentru Cetăţenii UE: vis sau realitate?

The European Citizens‘ Initiative – Chances, Constraints and Limits by Paweł Głogowski & Andreas Maurer, Institute for Advanced Studies, Vienna

 

 

 

Leave a Reply