Identitatea Românească se alătură Diasporei Democrate

Platforma civică Identitatea Românească (IR) a decis să se alăture, astăzi, Grupului de Iniţiativă al Diasporei Democrate (GIDD) şi Rezoluţiei Diasporei Democrate prin care mai multe grupuri de activişti politici din străinătate se angajează să susţină un singur partid, al diasporei.

Partidul diasporei s- a născut, din punct de vedere ideologic, pe data de 10 august 2018, ca răspuns democratic, constructiv, la atacurile disproporţionate ale guvernului României împotriva demonstranţilor paşnici din Piaţa Victoriei.

Rezoluţia Diasporei Democrate are obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, de a apăra democraţia din România, unitatea naţională a românilor de toate etniile şi de a îmbunătăţi calitatea politicii româneşti în România şi la nivel international, în mod special la nivelul Uniunii Europene. La data de 1 octombrie 2018 Partidul Adevăr şi Dreptate (PAD) a adoptat această Rezoluţie, PAD devenind partidul diasporei şi tuturor românilor, din ţară şi din străinătate, fapt justificat pe deplin atât de configuraţia ideologică a partidului cât şi din punct de vedere al organizării acestuia.

Pentru prima oară în istoria românilor, de după 1989, la alegerile europarlamentare din luna mai 2019, PAD va intra în competiţia electorala cu o lista de candidaţi români exclusiv din diaspora.

Rezoluţia Diasporei Democrate poate fi citită AICI

Bruxelles, 10 decembrie 2018

Doreşti să devii Membru PAD? Ghid Membri

Identitatea Românească  

PAD    PAD-Diaspora

Leave a Reply